Η διανοητική ανάπτυξη του Δαρβίνου υπήρξε αργή. Στο σχολείο του Σρούσμπερυ, όπου άρχισε να φοιτά το 1818, υπήρξε μέτριος μαθητής. Στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, όπου τον έστειλαν το 1825 για ιατρικές σπουδές απέτυχε, επειδή αποστρεφόταν τις παραδόσεις και η παρακολούθηση χειρουργικών επεμβάσεων τού προξενούσε αηδία.
Άφησε το Εδιμβούργο το 1827 για να ακολουθήσει θεολογικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ. Παραμελούσε τις σπουδές του, αλλά γνωρίστηκε με μερικούς επιφανείς επιστήμονες, και συγκεκριμένα με τον Τζον Χένσλοου, καθηγητή της Βοτανικής, που παρακίνησε το ενδιαφέρον του για τη Φυσική Ιστορία.
Το 1831, με σύσταση του Χένσλοου, ο Δαρβίνος επιβιβάστηκε στο πολεμικό πλοίο «Μπιγκλ» ως φυσιοδίφης για ένα επιστημονικό υδρογραφικό ταξίδι στη Νότιο Αμερική και στον Ειρηνικό Ωκεανό. Στα υψίπεδα των Άνδεων τον δάγκωσαν νοσογόνα έντομα.
Λίγους μήνες μετά την επιστροφή του από το πεντάχρονο ταξίδι του με το Μπιγκλ, άρχισε να εκδηλώνει, με αυξανόμενη συχνότητα, τα συμπτώματα κάποιας ασθένειας, που τον καθήλωσαν σε μια κατάσταση ημι-αναπηρίας.
Τετάρτη 6 Αυγούστου 2008
Κάρολος Ροβέρτος Δαρβίνος.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
4 σχόλια:
Ο μαθητής γυρνάει στο σπίτι του από το σχολείο και εκφράζει την απορία του στη μαμά του:" Μαμά, ο θεολόγος μας λέει 'οτι μας δημιούργησε ο Θεός, και ο φυσικός ότι καταγόμαστε από τον πίθηκο. Ποιόν να πιστέψω;"
Σκέφτεται λίγο η μαμά και του λέει: "ε, μην προβληματίζεσαι,και οι δύο έχουν δίκιο προφανώς. Ο καθένας περιέγραψε την δική του καταγωγή.
Ο μαθητής γυρνάει στο σπίτι του από το σχολείο...
http://xairete.blogspot.com/2008/10/blog-post_1887.html
γειά σας.Μου φαίνεται πολυ ενδιαφερων το μπλογκ σας...τυχαια το πέτυχα,πολύ ωραία άρθρα..απλα καπου ''μπερδευτηκα''.Ενω τα λέτε εξαιρετικα για την Αγ.Γραφη κλπ,κλπ... μου έκανε εντυπωση οτι μιλάτε πολυ ειρωνικα για τον πατερ Παϊσιο...και το εκκλησακι της αγ.Θεοδωρας της Βαστας..και γενικά για τους ιερεις/Σιγουρα εχετε δικιο σε πολλά θεματα,αλλα μηπως μιλατε λιγο σκληρα;; ειδικα για το γεροντα Παισιο,χαρακτηρίζοντάς τον ''κωλογερο'';;; δε συμφωνω με την εμπορευματοποιηση του απο βιβλια τυπου Λιακοπουλου,αλλα ηταν απο όσο ξερω ενας ταπεινος ανθρωπος..με καλη καρδια...μονο ο Θεος ξερει αν ειναι ή όχι αδικος.Ειλικρινα συμφωνω με πολλα απο αυτα που λετε,αλλα μου φαινεται οτι χρησιμοποιειτε σκληρη γλωσσα σε καποια αρθρα...πολυ σκληρη...''η αγια αηδια''.....κλπ. Συγνωμη,χωρις καμια κακια ή θυμο το λέω..Επειδη και εγω καποτε μιλούσα έτσι,αλλα μαλλον έκανα λαθος.''Θεος αγαπη εστι''////...... Με συγχωρειτε. Μ.
Σας προσκαλώ να επισκεφτείτε, και το κύριο ιστολόγιο μου, το «χαίρετε» (αυτό με τις 14.500 αναρτήσεις, συνολικά), στο οποίο έχω αναρτήσει και 450 θέματα για το ζήτημα αυτό.
Η σχετική διεύθυνση είναι:
http://xairete.blogspot.gr/search/label/%CE%A0%CE%B1%CE%90%CF%83%CE%B9%CE%BF%CF%82
Δημοσίευση σχολίου