Παρασκευή 8 Αυγούστου 2008

Πάνε οι «μαύρες τρύπες», έμεινε η «τρύπα» της Δαρβινομαϊμούς

Ο... θάνατος της θεωρίας των «μαύρων τρυπών»

«ΚΑΤΑΠΙΝΟΥΝ» ό,τι βρουν στο πέρασμά τους και προκαλούν τα ευφυέστερα μυαλά του κόσμου (!!!) όμως η θεωρία η οποία στηρίζει την ύπαρξή τους μπορεί να μην είναι ορθή, επισημαίνουν ειδικοί. Δεν αποκλείεται μάλιστα να μην υπάρχουν καν. Ο λόγος για τις «μαύρες τρύπες».
Σύμφωνα με τους ερευνητές, η παραδοσιακή αντίληψη για την ύπαρξή τους θα πρέπει να αντικατασταθεί από μια εναλλακτική, η οποία κάνει αναφορές σε περίεργες, μαγνητικές περιφερόμενες σφαίρες πλάσματος.
Αν τα νεώτερα στοιχεία επιβεβαιωθούν - ορισμένοι επιστήμονες είναι άκρως επιφυλακτικοί - αυτό θα ανατρέψει τη θεωρία που προέκυψε από τους υπολογισμούς Άγγλου γεωλόγου το 1784 και επαληθεύτηκε στη συνέχεια από τον Αϊνστάιν, ενώ οδήγησε και τον αστροφυσικό Στίβεν Χόκινγκ στη συγκρότηση τεσσάρων νόμων.
Οι επιστήμονες, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Ρούντι Σιλντ από το Κέντρο Αστροφυσικής Χάρβαρντ Σμιθσόνιαν, άρχισαν να κάνουν λόγο για τον... θάνατο της θεωρίας των «μαύρων τρυπών» όταν παρατήρησαν ένα κβάζαρ, (ουράνιο σώμα με εμφάνιση αστέρα και μεγάλη λαμπρότητα) σε απόσταση 9 δισεκατομμυρίων ετών φωτός από τη Γη. Τα κβάζαρ θωρείται ότι έχουν στο κέντρο τους «μαύρες τρύπες». Οι επιστήμονες ήλεγξαν αυτήν τη θεωρία, παρατηρώντας ένα κβάζαρ με 14 τηλεσκόπια. Είδαν λοιπόν πως υπήρχε μια τρύπα σε έναν δίσκο ο οποίος περιέβαλλε το κέντρο του κβάζαρ, και μάλιστα μεγάλου εύρους. H τρύπα αυτή θα μπορούσε να προκληθεί από μεγάλη αποβολή υλικού λόγω της επιρροής ισχυρού μαγνητικού πεδίου, αποφάνθηκαν. Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι «μαύρες τρύπες» δεν έχουν μαγνητικά πεδία, άρα τα κβάζαρ θα πρέπει να ενισχύθηκαν από μια πολύ πυκνή σφαίρα πλάσματος. Οι ίδιοι ονόμασαν αυτήν τη σφαίρα πλάσματος «μαγνητοσφαιρικό διαρκώς καταρρέων αντικείμενο». Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η ύπαρξή του αποκλείει την ύπαρξη «μαύρων τρυπών».
ΤΑ ΝΕΑ , 31/07/2006.

http://ta-nea.dolnet.gr/print_article.php?e=A&f=18601&m=N68&aa=2

Δεν υπάρχουν σχόλια: